Legenda

În urmă cu mii de ani, dacii erau recunoscuți ca fiind apicultori desăvârșiți. Herodot  spunea în scrierile sale că „prin plaiurile Daciei nu se poate călători ziua, ci numai noaptea, din cauza numeroaselor roiuri de albine.

“Bârcarii” sau “vânătorii de stupi” recoltau mierea de la albinele sălbatice atât de abil, încât nu pierdeau o picătură de miere de la un asemenea stup trăitor într-o scorbură.

Acestea sunt rădăcinile unei străvechi îndeletniciri ale oamenilor de pe plaiurile noastre. Ea a apărut datorită proprietăților miraculoase oferite de produsele obținute de la una dintre cele mai interesante viețuitoare de pe pământ: albina.

stupi vechi

Esența vieții

O vorbă străveche spune că în lipsa albinei viața pe pământ ar dispărea… Albina este cea care asigură prin „munca” ei perpetuarea vieții, a plantelor și prin acestea a noastră, a tuturor oamenilor.

Produsele apicole – lăptișorul de matcă, mierea, polenul – reușesc prin calitățile lor să ofere oamenilor un permanent izvor de sănătate.

 

albina carpatica floare

Zona de recoltare - dealurile și munții Transilvaniei

Zona intra-carpatică se particularizează prin bogăția, diversitatea și puritatea mediului înconjurător, stimulând dezvoltarea uneia dintre cele mai fascinante flore. Păstrarea tradițiilor, valorificarea bogăției florale a dealurilor transilvane și îmbinarea lor cu tehnologiile moderne, ne ajută să oferim românilor și lumii întregi produse apicole de cea mai bună calitate, certificate BIO.

pajiste cu flori din muntii carpati

Apiprodex - Pasiune pentru sănătate

Cu o tradiție de aproape 20 de ani, compania noastra este primul si cel mai mare producător din România de produse apicole ecologice.

Pasiunea pentru sănătate… înseamnă pentru noi, cei de la Apiprodex, utilizarea unui plan de control al calității care garantează siguranța produselor pentru consumator. Grija pentru produse de calitate, urmărirea respectării tehnologiilor de producție, a controlului calității produselor apicole obținute de către apicultorii noștri înseamnă garantarea siguranței și calității produselor noastre. Fiecare lot este testat, analizat și certificat în laboratoare externe recunoscute.

Inspecţia şi certificarea familiilor de albine ecologice este asigurată de ECOCERT S.R.L., în concordanţă cu reglementările EC 834/2007 și EC 889/2008 și de Naturland – Association for Organic Agriculture, Germania, în concordanta cu standardul social Naturland acreditat conform normei ISO/IEC 17065.

Mierea de albine este analizată conform următorilor parametrii: antibiotice, umiditate, HMF şi este îndeaproape urmărită prevenirea falsificării cu zaharuri sau alte adaosuri; iar siguranţa produsului alimentar este asigurată prin sistemul de calitate ISO 22000 implementat în firmă de către URS România (United Registrar of Systems).

 

Certificări 2024